onsdag 3 juli 2013

Möte med Dominiana

Hedvig och Anna utanför vår ytterdörr i Camp Kalenga


Vi har nu ankommit till Dar. I går blev vi upphämtade av en man från sjukhuset (Roger?) och fick nycklarna till lägenheten, men var lediga under dagen för att hämta oss lite efter den långa resan.
Efter en natts stärkande sömn begav vi oss i morse till Muhimbili Hospital, närmare bestämt till den administrativ byggnaden ovanför emergency department för att träffa Dominiana som är vår kontakt på sjukhuset. Efter lite letande och frågande hittade vi henne på ett varmt litet kontor tillsammans med tre andra kvinnor. Hon hälsade oss välkomna, och undrade var vi ville börja våra placeringar någonstans. De foton vi bifogat våra ansökningar visade sig också ha hittat hela vägen fram till hennes skrivbordslåda, och visade sig vara tänkta för identitetskort på sjukhuset.
Dominiana meddelade att hon skulle meddela dr Swai om att vi var på plats, och att dr Swai skulle tala med "Head of department" på de olika avdelningarna. Vi skulle därför vara välkomna åter imorgon imorgon bitti för att träffa dr Swai.
Detta innebar att vi fick ytterligare en ledig dag. Denna spenderade vi inne i centrala Dar es Salaam, där vi bland annat besökte National museum. Där fanns utställningar som täckte Tanzanias historia från stenålder och framåt, bildkonst och en biologisk utställning, där ett hörn var dedikerad HIV-historia.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar