torsdag 5 september 2013

Snart slut på pedatriken

Hej och välkommen Athanasios! Hoppas du får en fantastisk tid i Indien, jag ser fram emot att få följa din resa.

Idag har jag varit näst sista dagen på min barnplacering, på måndag kommer jag att flytta över till akuten. Jag har verkligen trivts bra på barnavdelningen, och jag har sett många minnesvärda fall och träffat många fantastiska barn och föräldrar.
Låt mig dela några av de bilder jag tar med mig härifrån:

Den unga pappan som bär sin tändstickssmala 11-åring fram och tillbaka i korridoren för provtagning. Pojken har aplastisk anemi och närmar sig slutet, vi hinner inte fylla på blod i samma takt som han förlorar det. En eftermiddag ser jag dem i korridoren i motljus, som en skugga, när pappan plötsligt vacklar till. Så otroligt trött och nedsliten han måste vara.

Den treåriga flickan med vaginala blödningar på grund av cervix- och uretraprolaps som tycker att det är så makalöst roligt och spännande med en mzungu på ronden att hon fnittrar, pekar och skuttar upp och ned som ett popcorn under hela rondsamtalet.

En ung mamma, mager, saknar två tänder i överkäken. Hon är klädd i trådslitna men rena kangas. Hennes lilla fågelunge till tvåmånadersbaby har PAIDS (pediatric aids). Specialisterna undervisar bedside om PAIDS, opportunistiska infektioner och hur man bäst undviker mor-till-barn-smitta. Mamman tittar inte upp en enda gång. Jag tror att det är skam i hennes blick, hon är själv HIV-positiv med hudutslag som indikerar att hon inte har en optimal läkemedelsbehandling.

Ett helt rum fullt med färgglada kvinnor i hysteriskt mönstrade tyger som skrattar gott, och lite rått, åt mina trevande försök att fråga ut en av dem på swahili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar